Hoe het allemaal begon

HOE HET ALLEMAAL BEGON …

Een stukje geschiedenis van Beau Dandy’s

Ria en Greet waren al van jongs af aan gek met paarden. Ze hadden het geluk dat opa Bertus dit virus met hun deelde. Hij stond met zijn pony’s, die hij voor de kar zette bij een boer in Houten. Al snel kregen de gezusters hun eigen pony. Ria had Brenda, een klein witte Welsh pony van rond de 1.30m en Greet had Lady, een draver. We hebben heel wat kilometers gereden op onze pony’s en we crosten heel Houten door.

Greet:

Ria:
“Toen mijn pony te klein was geworden, bleef zij bij opa Bertus. Jaren later heb ik een andere pony gekocht. Dit was Nikita, een kruising Haflinger en NRPS. Nikita was echt mijn hartendief en van dit beestje heb ik heel veel geleerd. Ik had haar als veulen gekocht en haar zelf helemaal opgevoed. Met haar kon ik lezen en schrijven. Wij voelden elkaar goed aan. Helaas is zij door een tragische ongeval overleden, onderweg vanaf onze eerste dressuurwedstrijd naar huis. We waren als  2e en 4e geplaatst, maar dit was gelijk haar laatste wedstrijd. Ik zat er heel erg doorheen en heb hier heel veel verdriet van gehad. Na dit gebeuren, was ik even helemaal klaar met paarden. Maar mijn gemis van mijn paard Nikita was zo groot. Ik kan gewoon niet zonder een paard. Door heel veel speurwerk op internet met de gedachte dat ik iets heel anders wilde in de paardenwereld, ben ik op zoek gegaan naar een tak in de paardensport waar ik mij goed bij voelde: de western wereld.

Na lang wikken en wegen is het er van gekomen en daar was ze dan mijn eerste westernpaardje: BEAU DANDY’S GIRL.

Ria & Beau

De vader van Beaunita heet Beau Dandy’s en daar komt  dus ook de naam van mijn stal vandaan. Vol trots heb ik Beaunita met mijn vriendinnen opgehaald en een heel nieuw begin in de paardenwereld was voor mij begonnen. Ik moest een hoop dingen anders doen, dat was mij wel duidelijk. Ik ben daarom op zoek gegaan naar trainers om  mij te helpen bij  het inrijden van Beaunita. Dit was een heel leerzaam traject en dé gelegenheid om zo het “nieuwe rijden” te leren.

Uiteindelijk kreeg ik een stukje grond bij een boer, waar ik zelf een aantal stalletjes op had gezet. Samen met mijn vriendinnen, die ook met het western virus waren besmet, zijn we lekker verder gegaan.

 

Ik wilde er graag een Paint Horse bij en zo vond ik CASH A NOVA BADGER.

Cash

Cash is een tobiano Paint ruin. Ik kocht hem als hengstveulen van 6 maanden oud en heb in het begin veel pech met hem gehad. Zo hadden wij bij onze stallen een stuk land waar hij uit ontsnapt was. Hierdoor was hij op de snelweg terecht gekomen en daar moest hij door de politie van de weg gehaald worden. Resultaat: meer dan 200 hechtingen! Maar goed, toen dat allemaal genezen was en alles er weer mooi uitzag, zijn we met Cash begonnen met de “in hand”-onderdelen. Dat ging hem goed af en we behaalden zo hier en daar goede resultaten. Ik ben op een gegeven moment via een vriendin terecht gekomen bij ED GOSEN en die heeft mij geholpen met de training van Cash naar de wedstrijden toe. Daarnaast was ik begonnen aan de instructeursopleiding van NHB DEURNE. Deze opleiding heb ik inmiddels succesvol afgerond.

In de tijd dat ik met mijn opleiding bezig was, kreeg ik van Ed Gosen de kans om een aantal stallen over te nemen op zijn complex, omdat hij ging emigreren naar Amerika. Nadat dit goed voeten in de aarde had, was het mijn wens om op zoek te gaan naar een eigen terrein. In  april 2011 kwam ik een stuk grond tegen op de Griftdijk 2 in Maarsbergen. Ja zeker… een stuk grond… want het was op een overkapping na, nog 1 groot weiland. Met heel veel hulp van pension- en lesklanten hebben we in zeer korte tijd WESTERN STABLE BEAU DANDY’S van niets tot een super accommodatie opgebouwd. Op 2 juni 2011 was de opening. Twee jaar later zijn we overigens terugverhuisd naar Woudenberg, omdat we de mogelijkheid kregen om een groot deel van het complex over te nemen en we daar over veel meer faciliteiten kunnen beschikken. Hier is mijn zus onder de naam Stichting Beau Dandy’s verder gegaan. Ik ben super trots dat ik zulke lieve mensen om mij heen heb, die dit samen met mijn zus en mij willen doen!

Wegens het emigreren van Ed Gosen, ben ik verder gaan trainen met KARIN VAN BEKKUM en dit bevalt ons prima. Na alle veranderingen kunnen we het jaar 2011 heel goed afsluiten. Zowel zakelijk als op wedstrijdgebied: Met een heel team hebben vele prijzen behaald op de Nederlandse Kampioenschappen tijdens het Dutch Western Riding Festival te DEN HAAG.

Ook heb ik een nakomeling van Beaunita, CREME’S LITTLE BANDIT.

Bandit

Bandit is een ruin. Hij is onze boef van stal en met zijn mooie gouden kleur en lange zwarte manen steelt hij ieders hart. Ook deze kanjer doet het prima. Hij wordt momenteel op de wedstrijd allround uitgebracht door een klant van stal. Ze zijn in training bij  RIEKY YOUNG voor de reining. Bandit heeft zijn verdiensten in 2011 al wel bewezen op het NK, waar ik super trots op ben. Hij heeft mooie showresultaten behaald in de Western Pleasure, Western Horsmanship en de Reining.