DLW Finale 2022/2023

Op 15 en 16 juli heeft het kampioenschap van de DLW plaatsgevonden.

De vrijdag begon met de Halter, waar we een aantal mooie paarden van start hebben zien gaan. Vervolgens zijn we doorgegaan naar de in hand trail. Ondanks dat de patterns erg uitgebreid waren, hebben de vele combinaties de hele pattern onthouden en overwonnen. Na de in hand trail zijn we overgegaan naar de Classic pleasure. De combinaties zagen er erg mooi uit, en het was leuk om te zien hoe de western en de dressuur zijn samengekomen voor dit leuke onderdeel. Na de classic pleasure kwam de Hunter Hack aan bod. De combinaties zijn met veel souplesse over de sprongen heen gegaan.

Hierna hebben de starters tijd gehad voor hun wel gegunde pauze. Na de pauze zijn we verder gegaan met de Ranch Pleasure. Hierin zagen we veel leuke combinaties, die we zo in Amerika op de ranch hadden kunnen tegenkomen. We zijn daarna nog even blijven hangen in de Ranch, ditmaal de Ranch Riding. Weer zagen we mooie combinaties die allemaal hun uiterste best hebben gedaan, en dit mocht beloont worden!

Om de dag af te sluiten zijn we over gegaan naar de Reining. Een aantal ervaren Reiners hebben hier hun comeback gemaakt, we hebben een aantal van onze vaste starts mogen verwelkomen, en een aantal green reiners die hun debuut hebben gemaakt op deze finale. We hebben met veel plezier gekeken naar alle starts, en iedereen heeft hun prijzen dubbel en dwars verdient!

Helaas was onze winnaar van de reining van dit seizoen dit keer niet aanwezig, maar wij mogen bekend maken dat Liza Groot Severt het prachtige reining beeld, welke is gesponsord door Ellen Welters, heeft gewonnen. Gefeliciteerd Liza!

Na de afloop van de onderdelen hebben wij de winnaar van de virtual wedstrijden bekend mogen maken. Gefeliciteerd Amber Blaauw met de titel, en het hoofdstel gesponsord door de DLW/Beau Dandy’s.

Natuurlijk was er ook nog de Zondag, en we begonnen weer vers met een nieuw programma.

De zondag ochtend begon met de Showmanship at Halter. We hebben veel combinaties hun best zien doen, en zij hebben de pattern met veel stijl doorlopen. De combinaties zagen er allemaal prachtig uit met mooie paarden en opvallende blousen.

Na de Showmanship zijn we over gegaan naar de Trail. De starters hebben de moeilijke patterns allemaal goed gereden, en ze mogen trots zijn op hun gehaalde resultaten. De trail voor dit kampioenschap was een hele bak vol, maar dit heeft de starters niet af geschrikt.

Na de trail kwam de Western Pleasure. We hebben hier leuke combinaties voorbij zien komen, die met veel rust en klasse doorheen zijn gekomen. Wij hebben met veel plezier naar de verschillende combinaties gekeken.

Na de pleasure ging de Western Horsemanship van start. Hierin hebben wij leuke combinaties gezien. De combinaties hebben hun pattern vriendelijk en erg netjes gereden.

Na de Horsemanship was het tijd voor de Ranch Trail. Hierin hebben wij de combinaties allemaal met veel plezier van start zien gaan. Zij hebben stuk voor stuk een knappe proef neergezet.

Na de Ranch trail gingen wij over naar de Hunter Class. Wij hebben een aantal mooie combinaties mogen bewonderen. De combinaties hebben hun prijzen allemaal dubbel en dwars verdient.

Last but not least kwam de Hunt seat Equitation aan bod. Ook hier hebben wij de leuke combinaties allemaal mogen aanmoedigen. Ondanks dat zij als laatste van start gingen, hebben de combinaties een krachtige proef neergezet.

Aan het einde van de dag mochten wij de kampioenen uitreiken. Met een luid applaus hebben wij iedere kampioen hun prachtige prijzen en schaal mogen aanbieden. Tevens hebben wij de kampioen van alle live wedstrijden haar prijs mogen geven. Wij feliciteren Carla Spoelder met haar gegunde titel, en het prachtige hoofdstel, borsttuig en spoorriempjes, welke zijn gesponsord door Country mill en de DLW/Beau Dandy’s.

Wij willen alle deelnemers feliciteren met hun gehaalde resultaten, en wij willen onze sponsoren hartelijk bedanken voor hun gulle giften, die dit kampioenschap werkelijkheid hebben gemaakt, en de winnaars van prachtige prijzen hebben gegeven.

Namens het Team van de Diamond League Western, iedereen bedankt!